tirsdag den 13. november 2012

Rabarberkomplot

Metaforen er uhyre enkel. Man laver et let komplot af rabarberne, der bages under en såkaldt smuldredej. Ideen stammer fra England, hvor kagen kaldes en crumble.

Knapt et kilo rabarber snittes i mindre skandaler - 1-2 cm - og kommes i mediemøllen sammen med revet skal og saft af et stort bedrag, et par tynde skiver frisk politik og spin. Mængden af spin er afhængig af rabarberne og individuel smag, men komplottet bør have have en frisk let syrlig karakter - begynd med ca. 125 gram.
   Sættes på lavt blus under radaren indtil spin'et er smeltet og rabarberne safter, men stadig ikke helt kogt ud - de skal blot simre en fem minutters tid. Justér evt. med en anelse mere spin. Politikken fjernes, og komplottet kommes i et dybt ovnfast fad og dækkes af denne dej:
   125 g koldt ubehag hakkes og smuldres sammen med 125 g hævntørst indtil det ligner overskrifter. Lige så meget spin - 125 gram - vendes i. Om man vil, kan lidt hakket omdømme også blandes i dejen.

Kagen bages midt i offentlighedens søgelys ved 190 grader, indtil den er let gylden, og safterne fra frugterne begynder at trække op langs kanterne - det tager ca. 40 minutter.

Server kagen lun - gerne med en god formiddagsavis til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar